Het is weer zover, Sinterklaas is in het land! Hebben jullie deze zaterdag ook met jullie kinderen gekluisterd voor de buis gezeten, kijkend naar de intocht van Sinterklaas in Roermond? Bij ons thuis zullen in ieder geval tot 5 december de mooiste tekeningen worden gemaakt. Vol verwachting worden er Sinterklaasliedjes gezongen om vervolgens de volgende ochtend zo snel mogelijk het cadeautje uit te pakken dat Sinterklaas of één van zijn Zwarte Pieten de afgelopen nacht in de schoen heeft gedaan.

Al een hele week zitten mijn kinderen 's avonds om klokslag 6 uur klaar voor het Sinterklaasjournaal. Zoals elk jaar is het weer erg spannend, want om de één of andere reden lukt het Sinterklaas nog steeds niet zonder problemen in Nederland aan te komen. Je zou toch denken dat met zijn ervaring zo'n reis op rolletjes moet verlopen, maar er loopt altijd wel ergens één of andere Klungel-Piet rond die de boel spaak doet lopen.

Dankzij dit Sinterklaasjournaal zijn mijn kinderen al volop bezig met het opstellen van verlanglijstjes, het zingen van Sinterklaasliedjes en het tekenen van stoomboten vol Pieten. Mijn dochtertje vertelde mij laatst dat ze het erg jammer vond dat haar mooie tekeningen naar Spanje vertrokken. Daarom leek het mij een leuk idee om één van haar tekeningen in te scannen en te laten printen op een tekensetje, zo krijgt ze wel een heel persoonlijk cadeau van Sinterklaas op pakjesavond!

Brief van Sinterklaas
Sinterklaas  

Bij Sinterklaas horen natuurlijk ook surprises! Bij het trekken van de lootjes is het altijd spannend te weten voor wie je dit jaar een surprise moet maken. Een surprise in elkaar knutselen kan ik redelijk, maar het schrijven van het bijhorende gedicht ligt me net iets minder. Gelukkig kan ik de hulp inroepen van de gratis gedichten-generator! Deze is nog extra handig aangezien ik het gedicht  kan bestellen als een brief van Sinterklaas, dan herkent niemand mijn kraaienpoten handschrift. Wat voor surprise ik  ga maken hangt natuurlijk vooral af van wie ik trekken zal. Wel weet ik dat ik de cadeautjes inpak in zo'n schattig jutezakje met de naam van de ontvanger er op.

Stiekem zijn de zoetigheden en chocolade het leukst (én lekkerst!) van de hele Sinterklaastijd. Mijn kinderen zijn al helemaal gelukkig met een handje pepernoten, een paar chocokikkers of de voorletter van hun naam in chocolade. Alhoewel mijn zoontje altijd jaloers is op zijn zus want in de M lijkt toch meer chocola te zitten dan in de L. Nu liggen tegenwoordig de eerste pepernoten en chocoladeletters al vanaf augustus in de winkel. Heerlijk natuurlijk, maar voordat het Sinterklaas is heb je er al bijna genoeg van! Als je toch iets van Sinterklaassnoepgoed wilt geven, kies dan voor iets persoonlijks! Plaats bijvoorbeeld een leuke foto op een letter, een Zwarte Piet of Sinterklaas van chocolade. Een ding kan ik je verzekeren; het maakt niet uit hoe je heet, iedere chocoladeletter bevat evenveel chocolade!

Moet je zelf ook een lijstje maken en weet je nog niet helemaal zeker wat er op dat lijstje moet komen? Kijk dan even op onze speciale Sinterklaas pagina. Daar staan genoeg cadeautjes om inspiratie op te doen. En niet alleen leuke cadeaus om op je lijstje te zetten maar ook zeker om cadeau te geven. Dus zoek de leukste foto of schrijf de leukste tekst om op één van onze cadeaus te laten printen!

 

Léontine