Ben jij op zoek naar het ideale Vaderdag cadeau voor jouw nr. 1 dad, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Don’t worry, wij helpen je graag een beetje op weg. Want hoe zorg je ervoor dat je de man die alles kan iets geeft wat echt bij hem past? In dit blog geven we je een aantal Vaderdag cadeau tips voor 5 verschillende soorten papa’s. Want de ene vader is tenslotte de andere niet. We hebben geprobeerd de leukste persoonlijke cadeaus onder elkaar te zetten voor:

  1. De huiselijke papa
  2. De culinaire papa
  3. De hardwerkende papa
  4. De sportieve papa
  5. De bourgondische papa

Herken je jouw vader in een van bovenstaande omschrijvingen? Lees dan snel verder en je ontdekt vanzelf jouw perfecte Vaderdag cadeau.

1. De huiselijke papa

Is jouw nr.1 dad altijd bezig om het bij jullie thuis nóg mooier te maken? Dan maak je hem vast blij met een cadeau dat hij daarbij goed kan gebruiken. Verras hem bijvoorbeeld met een mooi cadeau voor aan de muur. Of je vader nu een voorkeur heeft voor een foto op canvas, hout, aluminium of plexiglas; hier vind je vast en zeker iets wat in jullie huis het beste past.

Wel iets voor in huis cadeau geven, maar liever geen wanddecoratie? Dan is een persoonlijke deurmat of een sleutelrekje met foto misschien het juiste vaderdagcadeau voor jou. Is je vader toevallig onlangs verhuisd? Dan is een persoonlijk huisnaambord wellicht een gepast geschenk.

Foto op houten planken

Deurmat

2.  De culinaire papa

Is jouw vader een echte keukenprins? Verras hem dan op Vaderdag met een cadeau waarmee hij helemaal in stijl aan de slag kan tijdens zijn culinaire uitspattingen. Een stoer BBQ schort met persoonlijk design bijvoorbeeld kan natuurlijk eigenlijk niet ontbreken als hij regelmatig plaatsneemt achter de grill. Of maak op een originele manier aan hem duidelijk dat je zijn kookkunsten enorm waardeert met deze grappige koksmuts. Met zijn eigen naam erop is meteen duidelijk wie er de baas is in de keuken.

Houd je zelf ook van koken en ben je er bovendien wel aan toe om wat quality time met je vader door te brengen? Koop dan een identiek cadeau voor jezelf en je vader, en maak dan samen met hem iets lekkers in de keuken! Leer samen bijvoorbeeld hoe je het ideale bakje koffie zet of ga aan de slag met het creëren van de lekkerste borrelhapjes en amuses. O, en het grote voordeel van zo’n soort Vaderdag cadeau is natuurlijk dat jullie het eindresultaat gezamenlijk mogen opsmikkelen.

BBQ schort
Koksmuts

3. De hardwerkende papa

Veel vaders hebben naast hun belangrijke taken aan het thuisfront ook nog een drukke baan. Om ervoor te zorgen dat hij altijd met een glimlach op zijn gezicht aan het werk gaat, kun je hem ook een Vaderdag cadeau geven voor op kantoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een persoonlijke bureauklok of muismat? Met een foto van de kinderen of het hele gezin erop is die drukke werkweek vast een stuk makkelijker vol te houden. Of misschien is je vader voor zijn werk regelmatig met zijn laptop, tablet of telefoon in de weer. Dan is een een persoonlijk gsm hoesje voor zijn veelgebruikte apparaat vast een geschenk dat in de smaak valt.

Muismat

Telefoonhoesje ontwerpen

 

  4. De sportieve papa

Staat jouw vader in zijn vrije tijd het liefst in de sportschool, op het voetbalveld, of is hij niet van zijn racefiets af te krijgen? Dan zit je waarschijnlijk al snel goed met een sportief Vaderdag cadeau. Verras hem bijvoorbeeld met een bidon met daarop een inspirerende foto en een motiverende tekst. Of laat een stoere pet bedrukken met zijn naam of grappige uitspraak. Zo is hij tijdens het sporten op een originele manier goed beschermd tegen de zon.

Is jouw vader niet zo heel erg sportief aangelegd, maar wel gek op spelletjes? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden voor een persoonlijk een origineel Vaderdag cadeau. Spelen jullie graag een potje dammen of schaken tegen elkaar? Geef jullie gezamenlijke hobby dan een extra persoonlijk tintje met een dambord of schaakspel met foto. Of legt je vader graag een puzzeltje aan de keukentafel? Dan is het natuurlijk helemaal leuk om een persoonlijke puzzel in elkaar te leggen.

Bidon

Puzzel

5. De bourgondische papa

Als je vader een echte levensgenieter is, dan maak je hem ongetwijfeld blij met een lekker hapje of drankje. Maar dan is het natuurlijk wel zo leuk om je bourgondische Vaderdag cadeau een persoonlijke touch te geven. Is jouw vader een echte bierliefhebber? Verras hem dan met een heerlijke fles (speciaal)bier voorzien van een door jouzelf ontworpen etiket. Of ga voor een bierpakket met een persoonlijke wikkel.

Liever iets te snoepen cadeau geven? Wat dacht je bijvoorbeeld van een cadeaupakket gevuld met allerlei lekkernijen afkomstig uit een land naar keuze? Waan je bijvoorbeeld in Italië met een pakket gevuld met heerlijke Italiaanse delicatessen als rode wijn, olijven, tapenades en pesto. Staat je papa meer bekend als zoetekauw? Neem dan eens kijkje bij de persoonlijke chocolade cadeaus. Met bijvoorbeeld een chocolade vaderdagkaart maak je de echte chocoholic zeker blij!

Bier met eigen etiket

Chocolade Vaderdagkaart

Hopelijk hebben we je met deze Vaderdag cadeau tips een beetje op weg geholpen bij het vinden van het perfecte cadeau voor jouw vader. Maar om eerlijk te zijn kun je er natuurlijk eigenlijk nooit naast zitten. Het gaat er gewoon om dat je jouw vader op deze speciale dag even laat weten hoe bijzonder hij voor je is. En door hem een persoonlijk cadeau te geven, breng je die boodschap sowieso al op een originele manier over.

Zoek je nog inspiratie voor het personaliseren van jouw ultieme Vaderdag cadeau? Neem dan eens een kijkje op www.vaderdag.com. Hier vind je allerlei leuke gedichten, kleurplaten en andere knutseltips waarmee jij jouw Vaderdag cadeau op een originele manier een persoonlijk tintje kunt geven.

Met zoveel ideeën moet het toch lukken om er een onvergetelijke Vaderdag van te maken. Veel succes!