meisje met boek

Als kind kreeg ik ooit een heel bijzonder boekje van mijn opa en oma. Het boekje ging namelijk over mij. “Speciaal voor jou geschreven”, zei mijn opa. Ik was diep onder de indruk. Een boek met mijn eigen naam! Ik heb mij wel heel lang afgevraagd hoe de schrijver van het boek dan kon weten hoe oud ik was en waar ik woonde. Nu werk ik zelf bij YourSurprise.com en is mijn verwondering wel verdwenen. Toch vind ik het nog erg leuk om andere kinderen te verrassen met een persoonlijk boek. Dan vind ik de verbazing van toen ik nog een klein meisje was weer een beetje in hun ogen terug.

Ik ben eigenlijk altijd wel een echte boekenwurm geweest, daarom zijn de boekjes één van mijn favorieten uit ons assortiment. Het leek me daarom dan ook een leuk idee om jullie een aantal tips en ideeën te geven over onze selectie kinderboekjes.

In het allereerste begin, hadden we bij YourSurprise.com enkel een tiental boekjes die te personaliseren waren met naam. Niet alleen ons aanbod qua titels is sindsdien uitgebreid, ook hebben we er boekjes bijgekregen waar je de foto van de hoofdrolspeler toe kan voegen. Maar welk boekje nu te kiezen uit al onze titels voor het kind dat jij wilt verrassen?

Je kunt je keuze baseren op meerdere aspecten. Is het een cadeautje voor een meisje dan zijn Ballerina Prinses, Beauty & the Beast en Sneeuwwitje echte aanraders. Voor een jongetje kun je denken aan een persoonlijk boekje van Cars, Goal of Superman. Ook hebben we enkele titels die zowel te personaliseren zijn met foto en naam voor een jongetje als voor een meisje. Dit geldt bijvoorbeeld voor Popstar of Op het potje.  

kinderboek met naam

De laatste titel zegt het al wel, we hebben ook boekjes voor de allerkleinsten. Hier kun je natuurlijk niet mee aankomen bij een jongetje van 8 jaar oud. Maar onze boeken van Nijntje, Woezel en Pip of Teddybeerland worden hartstikke leuk gevonden door de allerkleinsten. Het is helemaal geweldig dat wanneer ze uit deze boekjes voorgelezen worden, ze hun eigen naam horen of zelfs zichzelf terugzien. Dat maakt het voorlezen extra leuk!

Zit je kind al op de basisschool en wil je als ouder graag zien dat je kind zelf eens een boek uit de kast pakt (zonder dat je dit al tig keer hebt moeten vragen)? Dan hebben we een aantal boekjes die gebaseerd zijn op stripfiguren zoals Donald Duck of Batman. Door de leuke plaatjes en de persoonlijke touch wordt het lezen een echt plezier. Voor de kinderen die nog wat groter zijn, zijn de Kameleon boeken uiterst geschikt! Zij kunnen als één van de Kameleon tweeling een spannend avontuur beleven. Gelukkig kan ook de tweede naam van de tweeling aangepast worden, zo kan   het avontuur beleefd worden met een vriendje, broer of zus.

Het vinden van de geschikte titel is niet altijd even makkelijk, maar op de site kun je per boek zien waar het precies over gaat. Ook is het bij een aantal boekjes mogelijk om te zien hoe het boekje er uit komt te zien wanneer het gepersonaliseerd is. De meeste boekjes kunnen ook al de volgende dag geleverd worden, maar er zijn ook boekjes waarbij je rekening moet houden met een langere levertijd.

In ieder geval succes met jullie zoektocht naar het juiste boek. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven als ik wanneer je de twinkeling in die kinderoogjes ziet na het lezen van de eerste regels van een persoonlijk boek!