Jeeeeeeh! Het is weer bijna Pasen!

En dat betekent voor mij altijd veel gezelligheid en leuke dingen doen, maar ook vooral paaseieren zoeken en eten. De paasdagen zijn twee heerlijke feestdagen, met een lang weekend vrij, genietend van de eerste zonnestralen. Ik kijk nu al uit naar dat ultieme lente gevoel wat ik krijg zodra het Pasen is. Ik word enorm vrolijk van al die pastel kleuren, de narcissen die uit de grond naar boven komen en de paasboom die in huis staat. Maar bovenal kijk ik uit naar de gezellige dagen met familie en vrienden. Samen met mijn neefje en nichtje versier ik dagen van te voren paaseieren. We maken er hele kunstwerken van.

Vorig jaar vroeg mijn nichtje zich af waarom het (paas)ei eigenlijk het symbool is van Pasen? Ja, daar had ik even geen antwoord op, maar vond het wel een goede vraag. Want waarom verstoppen we de versierde eieren, zoeken we ze, en eten we er zoveel met Pasen? Ik ging daarom even op onderzoek uit.

Het verstoppen van paaseieren stamt uit de Germaanse tijd, waarbij eieren verstopt werden in de akkers, die daardoor vruchtbaar zouden worden. Pasen is het feest van het nieuwe leven, de vruchtbaarheid van het ei staat hiervoor symbool. Hazen en konijnen werden door de Germanen gezien als vruchtsbaarheidsdieren, vandaar dat deze dieren onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen.

Ook nu zijn (paas)eieren nog steeds het symbool met Pasen. Ook bij ons thuis kom je rondom Pasen overal eieren tegen. Zodra ze in de winkels liggen, versiert mijn moeder er het hele huis mee en doet mijn vader zich tegoed aan de lekkere chocolade eitjes. Op paasochtend zijn we met de hele familie bij mijn ouders thuis, en zoeken de kids 's ochtends vroeg in de tuin naar de verstopte versierde eieren. Het is altijd een actieve zoektocht naar wie de meeste eieren vindt.

Stiekem ben ik altijd best heel fanatiek en help ik graag mee met zoeken. Terwijl de kinderen hun zoektocht door de tuin maken, dekt mijn moeder de tafel. Er wordt altijd veel werk van gemaakt. Het hele huis, inclusief de tafel wordt stijlvol aangekleed, geheel in Paas sferen. De hele tafel staat vol met broodjes, paasstol, sandwiches en verse jus d'orange. En jawel ook allerlei soorten eieren komen aan bod bij het Paasontbijt. Gebakken en gekookte eieren, roerei en ook chocolade eieren.

Paastafel   Paastafel

In de middag trekken we er met zijn allen op uit. We bezoeken familie en vrienden. Gaan ergens lekker in de zon iets drinken of verzinnen een leuke activiteit. Al met al, heb ik alweer enorm veel zin in deze twee heerlijke dagen.

Ook bij YourSurprise zijn we alweer druk in de weer om Pasen onvergetelijk te maken. Ik heb al veel leuke cadeaus gezien waarmee ik mijn familie wil gaan verrassen. Een uniek paasei met de foto van mijn vriend. Mijn moeder doe ik vast een enorm plezier met leuk paascadeau. Ik dacht aan iets leuks waarmee ze de tafel voor het Paasontbijt nog stijlvoller kan aankleden dan ze normaal al doet. Bijvoorbeeld vrolijke placemats, onderzetters of bordjes bedrukt met speciale paasdesigns en mooie foto's van het gezin. Om het paasfeest compleet te maken schenk ik mijn vader een goede fles champagne voorzien van een persoonlijk etiket geheel in paasstijl.

Voor de kids bestel ik superleuke chocolade paashazen met hun eigen foto erop. Ik weet zeker dat mijn nichtje enorm zal gaan genieten van haar gepersonaliseerde paashaas. Ik word er nu al blij van!

Chocolade Paasei  Onderzetters  Paashaas

Maar niet alleen van deze gedachten word ik blij. Wat me nog vrolijker maakt is de paasactie van YourSurprise. Speciaal voor Pasen heeft YourSurprise een superleuke actie, waarbij jij iets kan winnen. Het enige wat je hoeft te doen, is te raden hoeveel chocolade paaseieren er in het snoepblik zitten. Raad jij het goede antwoord? Dan win je een gevuld snoepblik naar keuze. Met deze geweldige prijs wordt Pasen helemaal een feest!

Dus ik zou zeggen doe je best en waag een gokje op onze facebookpagina en raad hoeveel eieren er in het snoepblik zitten. En hopelijk word jouw Pasen net zo leuk als die van mij altijd is!

Raad en win

Vrolijk Pasen!

Vrolijk Pasen!