YourSurprise is een Nederlands bedrijf dat er steeds meer klanten bij krijgt in België. Er werken momenteel enkel Nederlanders in ons bedrijf. Om de Belgische markt beter te kunnen bespelen hebben we sinds een paar weken een nieuwe Belgische stagiair op de Marketing afdeling: Tom. Hij stelt zich graag even aan jullie voor!

 

 

Ik ben Tom Mullenbruck, 21 jaar jong en ik studeer KMO-Management aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. Dit verraad dat ik niet uit Nederland kom maar uit België. Ik woon in Aartselaar, een levendig dorpje aan de zuidelijke rand van de stad Antwerpen.

 

Begin dit jaar was het zo ver: ik moest een stageplek zoeken voor de periode van eind maart tot begin juni. Dit zou geen moeilijke opgave worden aangezien ik vlak bij vele bedrijven en industrieparken woon. Toch was er niet meteen een bedrijf dat me in het oog sprong. Mijn interesse ligt al jaren bij innovatieve en creatieve bedrijven. Bedrijven zoals Google of Apple spreken me dan ook enorm aan.

 

Ik hou eveneens van avontuur. Een stage in het buitenland zou dus geweldig zijn. Het probleem was dat ik te laat was om me hiervoor te informeren en in te schrijven bij mijn Hogeschool. Na lang rondvragen bleek dat er toch nog een 20tal stages in de buurlanden van België beschikbaar waren. Vol verwachting las ik de lijst met bedrijven door. 1 bedrijf trok meteen mijn aandacht: YourSurprise. Een jong groeiend bedrijf dat online gepersonaliseerde cadeaus aanbied. Ze hebben een vestiging in Zierikzee. Het leek me ideaal! De afstand van Aartselaar naar YourSurprise is ongeveer 100 km. Doordat je langs Antwerpen moet rijden (hét paradijs van de files) rij je er tijdens de spitsuren bijna twee uur over.

 

Mijn ouders hadden hier een oplossing voor. Zij hebben een camper en stelde voor om deze op een camping in Zierikzee te plaatsen. Op die manier zou ik op enkele kilometers van het bedrijf kunnen logeren voor een betaalbare prijs. Het idee sprak me aan. Ik zou drie maanden in de camper logeren.

 

IMG_20150420_182854.jpg 

 

Ik besliste me aan te melden voor de stageplek bij YourSurprise. Een paar dagen later las ik vol spanning het antwoord in mijn mailbox. Ze willen me ontvangen voor een gesprek! Dit gaf me goede moed. Een paar weken later was ik op bezoek bij YourSurprise. Ik vond het geweldig. Ik kon mijn stage doen bij een creatief en jong bedrijf dat zeer vooruitstrevende doelen heeft.

 

Een aantal maanden later, na verschillende mails en contractbesprekingen, was het zo ver. Ik had mijn koffers gepakt en de camping was geboekt! Ik reed met men auto naar Zierikzee. Mijn ouders zouden die avond de camper afzetten aan de camping. Ik ging rechtstreeks naar YourSurprise voor mijn eerste werkdag. Daar maakte ik kennis met al mijn collega’s en leerde ik alle afdelingen kennen.

 

In België grappen we wel eens over de enorme spontaniteit van Nederlanders. Deze spontaniteit zorgde er echter voor dat ik me meteen welkom voelde. Sommige collega’s maakten een grapje over mijn dialect, maar daar kan ik zelf ook wel om lachen. De volgende dagen (tot op vandaag) is de sfeer hier enorm ontspannen, maar toch voel je dat er gepresteerd moet worden. Ik word goed begeleid en ik zie de taken die ik mag uitvoeren steeds groeien. Ik ben 100% tevreden van mijn keuze voor YourSurprise en zal de komende maanden nog veel bijleren bij dit geweldige bedrijf.