Een kraamcadeau kiezen waar iedereen blij van wordt is een echte uitdaging! De meeste babyspulletjes hebben de kersverse ouders al in huis. Het babykamertje is allang voor de geboorte af en volledig gestyled met accessoires. Welk kraamcadeau geef je dan dat echt gedragen of gebruikt wordt? Dat ga ik je in dit blog vertellen. Onze familie is onlangs uitgebreid met een neefje. Om zelf met een origineel geboortegeschenk op de proppen te komen heb ik een klein onderzoekje gedaan. Ik geef je in dit blog tips voor kraamcadeaus waar de baby én de andere gezinsleden blij van worden.

Kersverse ouders meest blij met gepersonaliseerd kraamcadeau

Kersverse ouders meest blij met gepersonaliseerd kraamcadeau

In dit blog laat ik je weten welke grappige, lieve en ook ontroerende geboortegeschenken je kunt kiezen voor de baby, maar ook voor de grote broer of zus en voor papa en mama. Uit mijn onderzoekje blijkt dat de meeste kersverse moeders het liefst gepersonaliseerde kraamcadeaus krijgen! Je vindt in dit blog daarom superleuke kraamcadeaus met naam en foto. Maar wat doe je als de kleine wordt geboren als je op vakantie bent? Of je vindt het te lang duren voordat het kraamfeest is? Ook daar heb ik handige ideeën voor! Met 3 verschillende tips help ik je aan originele kraamcadeaus met naam voor iedereen en elk moment:

Tip 1: Bedenk goed voor wie je het kraamcadeau koopt

Tip 2: Maak je kraamcadeau persoonlijk met naam en foto

Tip 3: Stuur je kraamcadeau alvast op naar de kersverse ouders

Tip 1: Bedenk goed voor wie je het kraamcadeau koopt

Voordat je gaat shoppen bedenk dan voor wie je het kraamcadeau eigenlijk koopt. Is het een cadeau voor de baby? Zullen de ouders er dan blij mee zijn? Daarnaast kun je ook denken aan de andere gezinsleden. Heeft de baby een grote broer of zus? Dan is het heel attent om ook een geboortegeschenk voor hen te kopen. Juist deze grotere kinderen kunnen in deze woelige kraamtijd wel wat extra aandacht gebruiken! Geef je een gevuld etui dan kunnen ze heerlijk tekenen en kleuren in de uurtjes dat papa en mama druk in de weer zijn met de baby. Laat deze tekenset met een foto van broer / zus mét de baby bedrukken! Dan geef je een blijvende herinnering!

Kraamcadeau etui

Kraamcadeau etui

En wat denk je van een kraam cadeau voor moeder? Zij is veel energie kwijtgeraakt tijdens de zwangerschap en de bevalling. Fijne verzorgingsproducten voor thuis zijn dus een aanrader als geboortegeschenk! Als de baby slaapt kan de kersverse moeder zich even ontspannen. Geef haar voor dit moment een body care set zodat ze ook nog eens kan genieten van de heerlijke geuren. Dit verwen geboortegeschenk zal ze echt enorm waarderen!

Kraamcadeau body care set

Kraamcadeau body care set

Naast de kinderen en mama is er voor papa ook een origineel geboortegeschenk te bedenken! Houd deze vader van een biertje? Geef hem een gepersonaliseerd bierpakket met een mooie foto van zijn baby. Zo kan hij samen met het kraambezoek extra genieten van zijn biertje! Je kunt kiezen uit allerlei biermerken, maar ook uit diverse smaken. Natuurlijk is er voor elke soort bierdrinker een ideaal bierpakket in het assortiment! Je kunt zelfs kiezen voor een alcoholvrij bierpakket als kraamcadeau.

Tip 2: Maak je kraamcadeau persoonlijk met naam en foto

Hierboven werd het al een beetje duidelijk dat je iedereen blij maakt met een persoonlijk kraamcadeau. Je stemt je kraamcadeau af op degene die het ontvangt. En wie het ook ontvangt, een geboortegeschenk met een eigen foto of tekst scoort altijd! Een kraamcadeau met naam is het leukste wat papa en mama kunnen krijgen. Zij hebben waarschijnlijk heel lang gediscussieerd over die naam en uiteindelijk de allermooiste naam van de wereld voor hun baby uitgekozen! Dan gebruik je natuurlijk die naam voor je kraamcadeau! Je kunt lieve of stoere babykleding laten bedrukken, zoals een baby pyjama of baby shirt. Of laat een lief babymutsje met naam of een rompertje bedrukken. Kies dan het liefst wel voor wat grotere maten. Dan weet je zeker dat de baby het door jouw ontworpen kraamcadeau met naam echt kan dragen!

Kraamcadeau babykleding bedrukken

Kraamcadeau babykleding bedrukken

Een kinderboek is zeker een origineel kraamcadeau, want veel kraambezoek denkt alleen aan de eerste tijd na de geboorte. Toch kun je een baby al na een paar maanden voorlezen! Houden de ouders van lezen? Dan is een boek met naam het meest geweldige kraamcadeau dat je dan kunt geven! Zelf heb ik ook voor dit geboortegeschenk gekozen voor mijn neefje. In dit boek met naam van Dikkie Dik wordt hij door vragen bij het verhaal betrokken. Samen met de hoofdrolspeler beleeft hij de leukste avonturen!

Kraamcadeau boek met naam

Kraamcadeau boek met naam

Hebben de ouders van de pasgeboren baby al ontroerende foto’s gedeeld op Facebook of WhatsApp? Gebruik deze voor jouw unieke kraamcadeau! Weet jij binnen enkele dagen een geboortegeschenk te maken van die prachtige babyfoto, dan laat je echt een onuitwisbare indruk achter. Het is origineel én attent, maar vooral verschrikkelijk leuk! Voor mijn neefje heb ik gekozen voor een toilettas. Dit is een handig kraamcadeau met naam waar ouders niet snel aan denken! Deze toilettas is superpraktisch tijdens het verschonen. Je kunt ‘m ophangen en het is groot genoeg is voor luiers, billendoekjes en verzorgingsproducten! Je kunt bij deze toilettas kiezen uit stoere en lieve kaders, waar die eerste babyfoto mooi inpast. Ik koos voor een kader dat geweldig goed paste bij de verschoningstas.

Kraamcadeau toilettas

Kraamcadeau toilettas

Tip 3: Stuur je kraamcadeau alvast op naar de kersverse ouders

Uit de statistieken van het CBS blijkt dat de meeste baby’s in juli, augustus en september worden geboren. Dan zijn juist ook de meeste mensen op vakantie. Ben jij op vakantie als de baby wordt geboren? Stuur je kraamcadeau dan naar het thuisadres van de baby! Vanaf bijna elk vakantieadres kun je wel online een persoonlijk en origineel kraamcadeau bestellen. Alle geboortegeschenken die ik hierboven heb genoemd kun je in leuke cadeauverpakkingen én met cadeaukaartje versturen naar het kersverse gezin. Natuurlijk kun je kraamcadeaus versturen naar elk gewenst adres!

Veel ouders van een pasgeboren baby kiezen voor een babyborrel. Geweldig natuurlijk dat ze de geboorte van dit wondertje groots willen vieren. Maar misschien vind jij de datum van de babyborrel net iets te ver weg, en wil je graag nu dat persoonlijke en originele kraamcadeau geven. Stuur dan je kraamcadeau alvast naar het thuisadres op! De papa en mama zullen blij verrast zijn met deze attente actie van jou. Extra leuk als je een geboortegeschenk stuurt dat ze kunnen gebruiken bij de babyborrel! Een helium ballon is superfeestelijk en zorgt bij het openen van de doos voor een extra leuke verrassing!

Kraamcadeau helium ballon

Kraamcadeau helium ballon

Met deze tips voor een origineel kraamcadeau scoor je altijd!

Ik hoop dat je met dit blog genoeg inspiratie hebt opgedaan voor een origineel kraamcadeau. Bekijk eens alle kraamcadeaus en verras de ouders met een zelf ontworpen geboortegeschenk. Kies uit de vele lieve of stoere, schattige of hippe, grappige of mooie kaders. En maak je kraamcadeau echt persoonlijk met je eigen tekst, de naam van de baby en eerste baby foto!