De winter is in volle gang en met koude dagen als deze, is er toch eigenlijk niets lekkerder dan heerlijk op de bank te kruipen met een dekentje en een goed boek. Nog op zoek naar een leuk boek? In dit blog hebben we onze boeken top 10 voor je samengesteld.

Zo hoef je niet heel de winter op zoek naar dat ene perfecte boek, maar kun je snel gaan genieten van de leukste boeken. En genieten zul je zeker, want naast dat lezen erg leuk is, is het ook nog eens heel gezond. Lezen is namelijk goed voor de concentratie, helpt je ontspannen en is goed tegen stress. En dit geldt niet alleen voor volwassenen. Met (voor)lezen ontwikkelen kinderen makkelijker vaardigheden op taalgebied, maar ook op sociaal-emotioneel gebied.

Redenen genoeg dus om aan het lezen te slaan. Speciaal daarom belichten we in dit blog de boeken top 10. Onze boeken top 10 staat vol bestsellers voor iedere smaak en leeftijd. Of je nu gek bent op romantische verhalen, je mee wilt laten nemen in een spannend avontuur of je kindje wilt voorlezen uit een van de bekende kinderhelden? YourSurprise heeft voor iedereen een uniek boek dat je persoonlijk kunt maken met je eigen naam.

1. Dikkie Dik – Jet Boeke 

Dikkie Dik, al meer dan 30 jaar de oranje vriend van vele generaties kinderen. In de prachtige geïllustreerde boeken van Jet Boeke beleeft Dikkie Dik allerlei avonturen, die voor kinderen erg herkenbaar zijn. De verhalen en tekeningen sluiten op een speelse manier aan op de denkwereld van kinderen. Dit maakt (voor)lezen uit de Dikkie Dik boeken tot één groot feest. De boeken zijn er in vrijwel elk thema. Is je kindje jarig? Kies dan voor de titel: Dikkie Dik is jarig en voor het slapen gaan kun je voorlezen uit Dikkie Dik welterusten. Door het boek te personaliseren met de naam van je kindje wordt het boek van Dikkie Dik zeker favoriet.

 

2. Baantjer – Appie Baantjer 

De Baantjer boeken, geschreven door Appie zijn al jaren enorm populair. Steeds opnieuw blijven we genieten van de verhalen rond de beroemde rechercheur De Cock (met c-o-c-k) en zijn collega Vledder, die in deze spannende detective series jou meenemen op avontuur in hun slepende moordverhalen. Een boek met naam van Baantjer is leuk als cadeau voor zowel hem als haar. Er zijn meerdere titels waarin een man de hoofdrol speelt, maar in “Het wassend kwaad” is de hoofdrolspeler een vrouw. Dus ga snel aan de slag en maak zelf een persoonlijk Baantjer boek met naam voor elke boekenwurm!

 

Woezel en Pip

3. Woezel en Pip – Guusje Nederhorst 

Woezel en Pip, de twee allerliefste hondjes van de hele wereld, die de hoofdrol spelen in de gelijknamige kinderboeken boordevol leuke (voor)leesverhaaltjes. Woezel is de stoere jongens hond met een klein hartje, die houdt van eten, spelen en slapen. Pip is het lieve en vrolijke vriendinnetje en samen beleven ze leuke avonturen, die garant staan voor urenlang (voor)lees plezier! Laat bijvoorbeeld het boek Woezel en Pip en hun nieuwe vriendje bedrukken met de naam van jouw kindjes, waardoor hij of zij het nieuwe vriendje wordt van Woezel en Pip.

 

4. OlliOllimania- Diederiekje Bok en Hein Mevissen 

Olli, is de 100% namaak-olifant. Het meest leuke, lieve en dappere Olifantje ter wereld. Olli houdt van dromen en omdat hij een namaak-olifant is, kan hij zijn en doen wat hij wilt, waardoor hij de meest gekke en fantastische avonturen meemaakt. Olli is de enige olifant die tot leven is gekomen om jou blij te maken. In bijvoorbeeld het “Hallo Olli” boek doet hij dit aan de hand van verkleedpartijtjes. Maak het Olli boek speciaal met jouw eigen naam en raadt aan de hand van de mooie illustraties wat Olli voorstelt.

 

5. Ambitie – Annemarie van Gaal 

‘’Ambitie’’ een boek over enthousiast en innovatief ondernemerschap, die ambitieuze personen inzicht geeft in succesvol ondernemen. Het boek staat boordevol praktische adviezen en leert je omgaan met kansen en bedreigingen, die je tegenkomt als ondernemer. Annemarie van Gaal heeft het allemaal zelf meegemaakt en weet als geen ander waar ze het over heeft. In ‘’Ambitie’’ laat ze zien wat ondernemerschap daadwerkelijk inhoudt!

 

6. nijntje  – Dick Bruna 

nijntje: wie kent haar niet? Het lieve konijntje uit de bekende prentenboekjes van Dick Bruna verovert al jarenlang de harten van kinderen, maar ook van volwassenen. De verhalen van nijntje zijn op een simpele manier getekend en hebben altijd leerzame en herkenbare onderwerpen. Maak ook samen met nijntje muziek in het boek nijntje maakt muziek of leer jouw kindje spelenderwijs lezen met nijntje leert lezen. Met de naam van jouw kindje maak je het boek extra bijzonder.

 

7. Groot winter kleurboek – Art therapie 

Het is een van dé hits van dit moment: het kleurboek voor volwassenen. Niet alleen is kleuren goed en leuk voor kinderen, ook voor volwassenen is kleuren fijn. Kleuren geeft je rust in je hoofd en na een drukke dag kun je door te kleuren even een moment voor jezelf nemen. Dit prachtige kleurboek voor volwassenen staat vol mooie patronen voor urenlang kleurplezier. Dus gun jezelf dat ultieme moment van rust en creëer je eigen persoonlijke kleurboek.

 

8. Frozen – Disney 

Ook zo’n fan van de film Frozen? Dan mag je dit boek zeker niet missen. In dit prachtige Frozen boek speelt de door jou gekozen hoofdrolspeler samen met de prinsessen Anna en Elsa in een vrolijk ijs avontuur. Elsa gaat toveren met sneeuw en ijs. Als dat maar goed gaat want er is ook hoog bezoek in het kasteel. Dit unieke boek is het perfecte cadeau voor alle prinsesjes, hierdoor wordt haar droom werkelijkheid.

 

9. Verblind – Patricia Snel 

Verblind is een psychologische thriller van internationale allure. In dit spannende boek schotelt Patricia Snel je een bloedstollend verhaal voor dat je boeit tot aan de laatste zin. Op geraffineerde wijze zul jij als lezer in de ban raken van de mysterie die zich afspeelt rondom de hoofdrolspeler, die jij zelf uitkiest. Beleef met dit boek een avontuur vol passie verleiding en criminaliteit.

 

10. Donald Duck – Disney 

De grappige, vrolijke verhalen van Donald Duck weten al jarenlang jong en oud te boeien. Al sinds 1931 beleeft de fictieve eend uit Duckstad in zijn strips de meeste leuke, vrolijke en bizarre avonturen die garant staan voor een lach op ieders gezicht. Ook toe aan een vrolijke Donald Duck strip? Of wil je iemand verrassen met een leuk cadeau? Voor iedere gelegenheid is er wel een Donald Duck strip te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van de speciale Valentijnseditie, de Kerstspecial of Feesteditie.

 

 

Wij hopen je met onze boeken top 10 wat meer geïnspireerd te hebben in het vinden van een leuk boek. Naast deze boeken top 10 hebben we nog vele andere boeken met naam, waarmee jij jezelf of iemand anders vast en zeker zult verrassen. Veel leesplezier!